HellumFRI_Header_Collage_003.jpgHellumFRI_Header_Collage_001.jpgHellumFRI_Header_Collage_6.jpgHellumFRI_Header_Collage_Skoleskov.jpg

Personale beskrivelse 

Ledelsen

Klik for kontakt oplysninger...Vibeke Biegel Pedersen - Jeg er Vibeke Biegel Pedersen, men bedst kendt som Vibber! Det har været mit kaldenavn i de 50 år, jeg har på bagen, så det ”klinger bedst”.

Min familie og jeg bor i Vejgård, Aalborg, men er barnefødt i Vaarst. Vores familie består af min mand Peter, Jakob (20 år), Rune (15 år) samt vores hvide schæferhund Ziva. Desuden har vi Steffen (28 år) som bor sammen med Marianne, lille Alma (2 år) og snart en lille baby mere. De er bosat i Astrup.

Min baggrund for, at være leder af HellumFRI er, at jeg er uddannet lærer, har arbejdet både på friskoler, Folkeskoler og specialskoler. Jeg har haft med ledelse at gøre i Ungdomsklubber, været Børne&Unge Koordinator og har været fitnesscenterejer.

Når jeg ikke er at finde på kontoret, så er jeg sikkert i HellumHejHuset/Fritteren eller i undervisningen, hvor jeg lige nu underviser jeg i tysk og dansk hos EG.  Det sætter jeg meget pris på, for en leder må aldrig miste forbindelse til praksis.

Tiden udover HellumFRI bruger jeg på familien og gode venner. Måske er jeg til sport – herunder løb/fitness/håndbold. Jeg elsker at læse gode bøger, tage til festival/koncerter og er vild med at se film. Desuden er jeg ofte ved Vesterhavet, i vores sommerhus, hvor man rigtig kan blive blæst igennem.

Jeg er glad og stolt af vores sted – HellumFRI. Det er en stor glæde og engagement, at vi i fællesskabet er med til at skabe gode trygge rammer, for de børn og familier vi har her på HellumFRI, så de vokser og trives bedst muligt… og at vi har det sjovt samtidig.

 

Friskolen

Klik for kontakt oplysninger...Anja Sømod Laustsen - Jeg er uddannet lærer med linjefag i matematik, idræt og specialpædagogik. Inden min ansættelse på HellumFRI underviste jeg 3 år på en privat specialskole nær Mariager.

Jeg kan godt lide at lave varierende undervisning, hvor der altid er plads til lidt "gøre-matematik". Ugeskemarevolutionen benyttes desuden en del i min undervisning og er et pædagogisk godt redskab.

Jeg er 28 år gammel og bor på gården "Sønderholt" uden for Korup.
Vores gård er et mindre landbrug med egen skov og sø samt lidt jord. Vi nyder, at være i naturen og om sommeren går vi meget op i vores køkkenhave. Vi har en gammel kat som hedder Mis.

Jeg elsker at holde mig i gang og at sylte og bage, og det altid med lækre, gode og velsmagende råvarer.

Min mand, Jonas, er udviklingsingeniør i Støvring, og vores lille søn Emil går i vuggestue i "Huset i skoven" i Terndrup.

Jeg er meget glad for at være på HellumFRI og ser frem til gode år her på stedet.

 Malou DalhoffKlik for kontakt oplysninger... - Mit navn er Malou Dalhoff og jeg er 19 år og er musiklærer på HellumFRI. Lige nu underviser jeg sammen med Britt i HellumHejHuset og har ligeledes ASK til musik. Udover at være musiklærer på HellumFRI, så studerer jeg til dagligt musikvidenskab på Aalborg Universitet. I min fritid synger jeg i kirkekor i Magrethekirken i Aalborg, jeg spiller klaver og dyrker motion. Udover det, så kan jeg også lide at være social, så jeg bruger god tid sammen med mine venner og familie.

 Klik for kontakt oplysninger...Paul Wardle - Hej, jeg er en 39 årig englænder, bosat i Aalborg, som begyndte i Friheden som pædagogmedhjælper helt tilbage i 2001. Siden da er der blevet til mange forskellige roller og opgaver både i SFO'en og i skolen, hvor jeg underviser i engelsk - jeg kan måske kaldes for HellumFRIs all-rounder. Jeg har en baggrund som elektriker fra min fødeby Nottingham inden jeg flyttede til Danmark i 1998.
I HellumFRIs første år har jeg delt min tid mellem Friheden og Klubben og det har været en fornøjelse at være en del af samtlige skolebørns daglige liv. Jeg elsker at være aktiv med børnene - for eksempel findes jeg ofte ud på fodboldbanen eller oppe i salen hvor jeg forsøger at give dem sved på panden. Men jeg har også en kreativ side der gør at jeg ofte tager børn med i sløjdlokalet eller hjælper dem med deres kunstprojekter. Jeg tager mit arbejde meget seriøst, men det ikke vil sige at jeg ikke har smil på læben. HellumFRI har noget som gør at man ikke kan undgå at blive smittet med positiv energi. Det er vigtigt for børnene at se at vi voksne også har det godt sammen.

Klik for kontakt oplysninger...Hanne Bager - Jeg hedder Hanne Bjerre Bager, er 44 år og har været på verdens bedste skole i 15 år. Jeg er gift med Michael som er pædagog på et værested for udsatte unge i Aalborg. Vi har sammen tre børn, Frederik på 17 som går på Støvring Gymnasium, Marie på 15 som går i 8. klasse på Skørping Skole, og Laurids som går i femte klasse her på skolen.

Vi bor på et nedlagt landbrug, hvor vi har tre hunde og noget fjerkræ. Vi elsker naturen, vores hus og vores have, hvor vi bruger meget af vores tid. Vi er store ”gør det selv folk”, og laver og dyrker meget selv.

Som lærer er jeg meget tydelig, har faste rammer, og et stort nærvær med eleverne. Jeg synes, at det er spændende, at få eleverne til reflektere og blive bevidste over sine styrker og svagheder, og få dem til at vokse. Jeg elsker en god samtale med eleverne og klassen, for jeg synes, at børn er utrolig vise, hvis bare vi voksne giver dem lov. Jeg arbejder med ”flow” i klassen, da det er på disse tidspunkter, at jeg som lærer, virkelig kan fylde fagligt stof på eleverne.

Jeg har klare forventninger til klassen, og laver altid en forventningsafstemning med eleverne, hvilket giver en stor ro, og en høj grad af deltagelse i timerne. I den henseende gentager jeg ofte sætningen: ”Der er ingen af os, der er perfekte”, hvilket i høj grad handler om at tage presset fra eleverne, og gøre dem bevidste om, at ingen kan yde sit max hele tiden, men at det er vigtigt, at man siger det højt.

Jeg har èn regel som lærer – ”ordentlighed”, som gør det let for eleverne, at gøre det rigtige. Ærlighed er for mig altafgørende, når vi i klassen skal være meget sammen. Jeg mener, at børn gerne må være frække – hvilket også kræver tillid og opfindsomhed, men de må aldrig være flabede.

Mit sociale arbejde i klassen, foregår løbende gennem året, således at den sociale træning bliver forebyggende og ikke kun bruges i konfliktens øjeblik.

 

 Ib HansenKlik for kontakt oplysninger... - Jeg hedder Ib Hansen og er ansat her pr. januar 2017 på HellumFRI, hvor jeg har alle elever på skolen til Natur og Teknik. Jeg er 59 år, bor i Ellidshøj og opholder mig tillige en del i min skovhytte i Lundby Krat. Min datter Sarah er 23 år og er lige blevet færdig med første del af sin arkitektuddannelse. Min søn Christian er 31 år og er uddannet lærer og sociolog og arbejder på hovedbiblioteket i Aalborg som formidler. Jeg er uddannet friluftsvejleder og har en stor forkærlighed for alt hvad der har med naturen at gøre. Naturen er et godt mødested for læring, socialisering og oplevelser, og jeg vil gøre mit til at få en masse engagerede og humørfyldte børn med ud i det fri og udforske nærmiljøet ved Hellum og omegn samt i Rold Skov. Jeg har været tovholder på tværfaglige projekter indenfor Dansk Naturvidenskabsfestival og håber at være med til at skabe et spændende projekt på Hellum Fri i uge 39. Arbejder endvidere med teambuilding, SFO arbejde og aftenskoleundervisning. Fotografisk arbejde har min store interesse, derfor vil I nok se mig med mit kamera sommetider, her på HellumFRI.HellumHejHuset

Klik for kontakt oplysninger...Jytte Øland Nielsen - Jeg hedder Jytte og jeg bor i Hellum sammen med Bent. Vi har en datter, Anne Kathrine, som er 27 år. Hun er gift med Søren og sammen har de Malthe på 4 år. I min fritid er jeg sammen med min familie, spiller petanque, cykler eller går ture i den skønne natur i området. Jeg har arbejdet i HellumHejHuset siden 1994 og har i perioder også arbejdet i SFO'en og skolen. Jeg kan godt lide at arbejde, i en lille institution, hvor alle bliver set og hørt. Jeg er glad for det kreative men læser også gerne en bog eller laver puslespil/spil hvis det er der behovet er. Fra april er jeg tilknyttet Mini SFO sammen med Britt, glæder mig til at være en del af det.

Klik for kontakt oplysninger...Kim Svensson - Jeg er født 1960, uddannet pædagog i 1997 i Aalborg. Jeg er gift med Dorrit, der også er uddannet pædagog og arbejder på Kongerslev skole. Vi er bedsteforældre til 4 små børn. Vi bor i Skibsted.

Fra 1997 til 1999 arbejdede jeg i en børnehave i Gug; herefter har jeg været ansat som pædagog og stedfortræder senere souschef her, i den kommunale USFO Friheden.

Da jeg i sin tid søgte stillingen, var det ud fra beskrivelsen af en lille institution ifm. en lille skole, hvilket jeg så og stadig ser som positivt. Jeg har 3 ting, som jeg lægger særligt vægt på i mit arbejde.

Jeg lægger vægt på, at børnene skal have mulighed for at være børn, dvs. at de skal have mulighed for at føle sig "uovervågede", men også vide, at der hele tiden er nogle voksne, der interesserer sig for dem og vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det er for mig indbegrebet af tryghed i børnehøjde.

Jeg lægger også vægt på, at vi ikke har mange faste regler i Friheden, men hellere tager stilling til, hvad vi gør, således at vi og børnene hele tiden lærer at bedømme situationer og tage stilling, træffe beslutninger og handler ud fra det.

Jeg synes desuden det er vigtigt at vi, i personalet, er forskellige personligheder, så børnene oplever, at der er noget at vælge imellem i voksenkontakten.

Klik for kontakt oplysninger...Britt Davidsen - Jeg hedder Britt Davidsen og er 43 år. Jeg bor i Bælum sammen med min mand og datter.

Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet på HellumFRI, siden stedet blev startet i 2012. Jeg arbejder primært i HellumHejHuset, men har også i perioder timer i skole og SFO.

Jeg igangsætter mange forskellige aktiviteter, men primært musik og bevægelse, motorikforløb, støtter børnenes opbygning af sociale relationer og børnenes sproglige færdigheder udvikles gennem daglig dialog og aktiviteter.

Jeg er uddannet sprogvejleder og har gennemført det første modul på den pædagogiske diplomuddannelse i "social inklusion".

På HellumFRI er der plads til forskelligheder og der er en høj grad af medansvar og fleksibilitet i arbejdsdagen og opgaverne, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Jeg kan godt lide at være på en lille arbejdsplads, hvor tryghed, omsorg og nærvær er integreret og bl.a. derfor valgte jeg HellumFRI.

Klik for kontakt oplysninger...Lone Bach - Jeg hedder Lone og er 43 år. Jeg bor i Rebild sammen med min mand og 3 børn. Vi bor i et gammelt hus og er 4. generation her, så der er altid lige gang i en lille ombygning/renovering.
Siden 2007 har jeg været ansat i HellumHejHuset som medhjælper og har haft hjælpe/støtte-timer i børnehaveklassen. Sidst har jeg været i Friheden sammen med førskole-børnene.

 SFO og klub personale

Klik for kontakt oplysninger...Paul Wardle - Hej, jeg er en 39 årig englænder, bosat i Aalborg, som begyndte i Friheden som pædagogmedhjælper helt tilbage i 2001. Siden da er der blevet til mange forskellige roller og opgaver både i SFO'en og i skolen - jeg kan måske kaldes for Hellum Skoles' all-rounder. Jeg har en baggrund som elektriker fra min fødeby Nottingham inden jeg flyttede til Danmark i 1998.
I HellumFri's første år har jeg delt min tid mellem Friheden og Klubben og det har været en fornøjelse at være en del af samtlige skolebørns daglige liv. Jeg elsker at være aktiv med børnene - for eksempel findes jeg ofte ud på fodboldbanen eller oppe i salen hvor jeg forsøger at give dem sved på panden. Men jeg har også en kreativ side der gør at jeg ofte tager børn med i sløjdlokalet eller hjælper dem med deres kunstprojekter. Jeg tager mit arbejde meget seriøst, men det ikke vil sige at jeg ikke har smil på læben. HellumFri har noget som gør at man ikke kan undgå at blive smittet med positiv energi. Det er vigtigt for børnene at se at vi voksne også har det godt sammen.
Ved siden af mit arbejde på Hellum har jeg et job som bartender i Aalborg.

Klik for kontakt oplysninger...Martin Langballe - Jeg er Martin, 25 år, og ansat som pæd.medhjælper/vikar her på HellumFRI. Jeg er uddannet med BSc Idræt v/ Aalborg universitet. Jeg er en udadvendt idrætsprofil der tager hverdagen med et smil og elsker at inddrage bevægelse og socialt samvær i de daglige rutiner. Jeg interesserer mig i høj grad for friluftsliv, adventure samt boldspil. Ved siden af mit arbejde på HellumFRI er jeg landstræner hos Parasport Danmark og fodboldtræner i IH Aalborg. HellumFRI er for mig mulighedernes legeplads, hvor er der plads til at udfolde personlige interesser i samarbejde med en række engagerede kollegaer og naturglade børn. For mig handler det konkret om at sætte fokus på bevægelse, hvilket praktiseres ved 'mandagsaktivitet' i SFO'en, 'det nye Projekt legepatrulje' i elevernes 12-pause samt det eksterne motionsløb 'HellumFRI Fastelavnsløb'. Jeg ser frem til hver eneste dag - at udfolde mig sammen med børnene på HellumFRI.

Klik for kontakt oplysninger...Kim Svensson - Jeg er født 1960, uddannet pædagog i 1997 i Aalborg. Jeg er gift med Dorrit, der også er uddannet pædagog og arbejder på Kongerslev skole. Vi er bedsteforældre til 4 små børn. Vi bor i Skibsted.

Fra 1997 til 1999 arbejdede jeg i en børnehave i Gug; herefter har jeg været ansat som pædagog og stedfortræder senere souschef her, i den kommunale USFO Friheden.

Da jeg i sin tid søgte stillingen, var det ud fra beskrivelsen af en lille institution ifm. en lille skole, hvilket jeg så og stadig ser som positivt. Jeg har 3 ting, som jeg lægger særligt vægt på i mit arbejde.

Jeg lægger vægt på, at børnene skal have mulighed for at være børn, dvs. at de skal have mulighed for at føle sig "uovervågede", men også vide, at der hele tiden er nogle voksne, der interesserer sig for dem og vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det er for mig indbegrebet af tryghed i børnehøjde.

Jeg lægger også vægt på, at vi ikke har mange faste regler i Friheden, men hellere tager stilling til, hvad vi gør, således at vi og børnene hele tiden lærer at bedømme situationer og tage stilling, træffe beslutninger og handler ud fra det.

Jeg synes desuden det er vigtigt at vi, i personalet, er forskellige personligheder, så børnene oplever, at der er noget at vælge imellem i voksenkontakten.

Klik for kontakt oplysninger...Kirsten Merrild - Mit navn er Kirsten, jeg blev født 1951. Der er en tilbygning til min datter og svigersøns ejendom i Komdrup (ved Kongerslev), den bor jeg i, så jeg er tæt på mine tre børnebørn. Jeg er uddannet børnehavepædagog 1980 fra Hjørring Seminarium, siden har jeg taget diplom i pædagogisk udvikling og forskning. Uddannede mig til Gestaltterapeut og Holotropic Breathwork Facilitator. Jeg har arbejdet med en del forskellige kategorier inden for institutionsområdet (”fra vugge til grav”), både som selvstændig og som lønmodtager. På HellumFRI vikarierer jeg, hvor der er brug for mig, og jeg er med som frivillig i Spiren, den lokale legestue der holder til på HellumFRI. Male/tegne - klippe/klistre - sy/strikke - dramatik/sang har min store interesse. Mine slogans: "Børn er bare det bedste" - "Det er, som det er."Administration

Klik for kontakt oplysninger...Sekretær og bogholder
Marianne Voss
 - Hej! Det er mig, der er bogholder og sekretær på denne dejlige friskole. Jeg stammer fra København, men har boet her i Jylland siden jeg var 29. Jeg er gift med Finn. Vi har to sønner, Michel og Stephan; og så har vi børnebørnene, Nanna, Emily, Sofus og Sune samt en lille ny i vente. Vi bor i Aarestrup, hvor vi slog os ned i 2008 for selv (dvs. Finn) at bygge et økologisk hus og for at kunne være selvforsynende med grøntsager. Mens det er Finn, der elsker at knokle i køkkenhaven, er jeg mere interesseret i at nyde den. Derudover holder jeg meget af traveture i skoven, bøger, håndarbejde, musik og tal. Lige siden jeg kom i lære som kontorassistent i regnskabsafdelingen på Palace Hotel i København, har mit arbejdsliv hovedsageligt haft med regnskab at gøre, og jeg har bl.a. læst til merkonom i regnskab sideløbende med mit arbejde som bogholder og sekretær. Desuden er jeg merkonom i markedsføring, autoriseret til at arbejde med ISO-certificering og voksenunderviser. Min glæde over at arbejde på en friskole stammer fra den tid, da jeg selv var med til at starte Lyngbjerggårdskolen, og siden af og til, når jeg havde tid, vikarierede jeg dér - i SFO-en, i undervisningen og i administrationen. I 2008 fik jeg stillingen som bogholder og skolesekretær på Gregers Krabbe Friskolen og i Naturbørnehaven Gimle i Aarestrup. Med udgangen af 2014 gik jeg endelig på pension, men allerede et par måneder efter fik jeg tilbudt et vikariat i administrationen på Guldbæk Friskole. Det kunne jeg ikke stå imod, ligesom jeg heller ikke kunne sige nej tak, da jeg fik tilbudt stilling her. Og det har jeg ikke fortrudt, for her på HellumFRI er der en speciel dejlig atmosfære. Især lægger jeg mærke til og glæder mig over børnenes meget imødekommende og ordentlige opførsel. Desuden er jeg imponeret over mine kollegers begejstring og initiativrige tilgang til det pædagogiske i både pasning og undervisning. Det er skønt at få lov at være her - at lege med tallene og alle de andre opgaver igen.

 

Klik for kontakt oplysninger...Rengøring
Emilie Førster Pedersen
- Jeg hedder Emilie og er 20 år gammel. Jeg bor lidt udenfor Terndrup med mine forældre og tre mindre søskende. Mine yngste brødre går på HellumFRI. Mit primære arbejde består af den daglige rengøring på HellumFRI, men jeg er også vikar her. Når jeg ikke bruger tid på at skrubbe toiletter og vaske gulve på skolen og i HellumHejHuset, kan jeg finde på at løbe en tur i det fri, bruge tiden med min kæreste og veninder, læse en god bog, og så rejser jeg alt det jeg kan! Når jeg ikke er på HellumFRI, arbejder jeg som pædagogmedhjælper i vuggestue og børnehave.

Klik for kontakt oplysninger...Pedel
Uffe Lybek Christiensen
  - Mit navn er Uffe og jeg er HellumFRI’s pedel Jeg har været på friskolen siden 2015 – men jeg har selv gået på skolen tilbage i 1967, og mine egne børn har ligeledes gået her. Nu er 3. generation i gang her, mine børnebørn Signe, Astrid, Frida og Thit. Privat bor jeg i Tisted ved Astrup og det er sammen med min datter og svigersøn samt ovennævnte børnebørn. Jeg har ligeledes en kat, Putin, som jeg nyder at se tv sammen med. Om sommeren kan jeg lide mit drivhus og opholder mig gerne i det fri. Når jeg går og vedligeholder HellumFRI kan det vække mange minder og jeg kan lide at gøre nytte og nyder de mange opgaver jeg kan hjælpe med her på stedet. Ofte bliver det også til en lille snak med børnene, som alle har helt styr på hvad jeg går og laver. Jeg ser ikke begrænsninger – men udfordringer – og opfinder gerne det der skal til, for at løse opgaven. Jeg er primært at finde på HellumFRI tre gange ugentligt, mandag, onsdag og fredag. Hvis I møder en beige ”Tuktuk”, så er det mig som er på vej afsted, på ture og udflugter – vink endelig!