HellumFRI_Header_Collage_003.jpgHellumFRI_Header_Collage_Skoleskov.jpgHellumFRI_Header_Collage_001.jpgHellumFRI_Header_Collage_6.jpg

Morgenløb alias Kirkeløb

 

Mere motion på skemaet

Loeb02a

Sundhed er en del af værdigrundlaget på Hellum FRI. Det betyder, at bevægelse indgår som en naturlig del af undervisningen, men også, at der konkret er sat motion på skoleskemaet. Alle elever har idræt to lektioner om ugen, men derudover står der morgenløb, eller som det hedder på Hellum FRI ”Kirkeløb”, på skemaet 2 gange om ugen. En gang om ugen løber hele skolen samlet og en gang løber hhv. drengene og pigerne som opvarmning til idræt, mens den anden halvdel af eleverne har dansk.

Hvorfor skal børnene løbe?

Vores elever skal løbe fordi det gør dem sundere og gladere, og fordi alle undersøgelser viser, at børn, der bevæger sig, øger deres koncentrationsevne og bliver bedre til at indlære. Herudover giver Kirkeløbet fællesskabsfølelse, styrker kammeratskabet og giver selvtilliden et kick fordi børnene mærker, at de godt kan og at de bliver bedre og bedre.

 

Loeb01a

Hvad er et Kirkeløb?

”Kirkeløbet” har fået sit navn fordi den 3-km's rute, der løbes, går fra skolen op forbi Thorup Kirke, der ligger på en bakketop udenfor Hellum.
Inden løbet er der fælles opvarmning i skolegården. Herefter går vi i samlet flok gennem Hellum til vi er inde på den lille vej mod kirken, hvor startlinien er malet. En lærer danner bagtrop og en lærer tager imod eleverne ved skolen og tager tid. Alt efter kondition, kræfter og alder løber eller intervalløber børnene, og det er dejligt at følge, hvordan de gradvist hver i sær forbedrer deres tid. Det gælder for de fleste, at der hurtigt går sport i at slå sin egen tid fra sidste løb.

 

Husk løbetøj og skiftetøj!

Med mindre det er glat eller hård frost, gennemføres Kirkeløbet - også selv om vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Derfor er det vigtigt, at børnene har løbetøj med, der passer til vejret. Vi anbefaler en vind- eller regnjakke yderst og et eller flere isolerende lag indenunder – f.eks. skiundertøj. Hue og handsker er også en god ide i den kolde tid. Det er også rigtig vigtigt, at børnene har tørt tøj og tørre sko med til at tage på efter løbet.

Når der løbes, har alle børn refleksveste på. Skolen har netop fået sponseret nye flotte veste fra Trygfonden.